Dominikába is ment pénz a MÁV biztosítótól

Vágólapra másolva!
Napokon belül átutal 660 millió forintot a pénzügyőrség a MÁV Általános Biztosító Egyesületnek a társaság volt elnöke és társai ellen folyó nyomozás alatt eddig lefoglalt összegből - olvasható a pénteki Népszabadságban.
Vágólapra másolva!

A napilap beszámol arról, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint a MÁV Biztosító Volskbanknál vezetett számlájáról több mint egymilliárd forintot utalt át a MÁV ABE volt elnöke a Studió 2002 Bt. számlájára, amelynek a cégnyilvántartás szerint 1997 júliusa és 2005 szeptembere között ő volt a képviselője, 2006 januárjáig pedig lánya volt a kültagja. A pénz egy része Kiss Bálintnak és a lányának a magánszámláira, valamint több áttéten keresztül egy dominikai számlájára került.

A vámőrség még korábban biztosítási intézkedést rendelt el a MÁV Biztosítótól különböző csatornákon a gyanúsítottak magánszámláira érkezett pénzekre. Ez - a nyomozás jelen állása szerint - összesen 666 millió forint, amit a vámőrség a már megszületett, de még nem jogerős határozat értelmében napokon belül átutal a biztosító számlájára - olvasható a cikkben.

A napilap úgy tudja, a vámőrség - az átutalásra váró 666 millió forinttal együtt - összesen egymilliárd 714 millió 203 ezer 843 forint értékben foglalt le készpénzt és ingatlanokat a gyanúsítottaktól.

A PSZÁF szóvivője a lapnak azt mondta, kárkifizetések alakulására nincs hatással az az összeg, amit a VPOP most visszautal a MÁV Biztosítónak, amikor ugyanis kiszámolták, hogy mekkora kárösszegre nem lesz fedezet az egyesületnél, már kalkuláltak a zár alá vont pénzekkel is.