Tűzoltókocsinak rohant egy autó Szabolcsban

Vágólapra másolva!
Két utasa meghalt annak a személyautónak, amely nekirohant egy út szélén várakozó tűzoltóautónak Szabolcsban. A rendőrök szerint a sofőr túl gyorsan hajtott ahhoz képest, hogy füst borította a környéket a tarlótűz miatt, amelynek az oltására a tűzoltók a helyszínre érkeztek.
Vágólapra másolva!

Egy nő a helyszínen meghalt, hárman megsérültek, amikor tűzoltókocsinak rohant egy autó Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vasárnap. A kórházban életét vesztette egy másik sérült is, így a baleset két áldozatot követelt - közölte a megyei rendőrség szóvivője, Fülöp Gergely.

A 4-es számú főúton Fényeslitke és Komoró között tarlótűz miatt állt az út szélén a tűzoltóautó, s a nagy füstben egy Záhony felől érkező személygépkocsi nekiütközött. A jármű jobb első ülésén tartózkodó záhonyi asszony a helyszínen belehalt sérüléseibe, hátul ülő 18 éves lánya pedig a kórházban szállítása után vesztette életét.

A szóvivő arról is beszámolt, hogy az eddigi adatok szerint a személyautó sofőrje a füstben nem a látási viszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedett, így későn vette észre a megkülönböztetett fényjelzéssel az út szélén oltást végző tűzoltókocsit. A rendőrség szakértők bevonásával tovább vizsgálja a baleset körülményeit.