Megvan a Gárda-per új bírája

Vágólapra másolva!
Pataki Árpád, a Fővárosi Bíróság sajtó- és személyiségi jogi perekben eljáró bírája veszi át a Magyar Gárdával kapcsolatos per tárgyalását. Azért kellett új bírót kijelölni, mert telefonon megfenyegették az üggyel foglalkozó bírónőt, aki ezért elfogultságot jelentett be.
Vágólapra másolva!

Pataki Árpád, a Fővárosi Bíróság sajtó- és személyiségi jogi perekben eljáró tanácselnöke veszi át a Magyar Gárdával kapcsolatos per tárgyalását - erősítette meg a hvg.hu értesülését a Fővárosi Bíróság.

A hvg.hu-n megjelent cikk felidézi, hogy Pataki Árpád honosította meg "a párt közeli" jelzőt, miután helyreigazításra kötelezett több újságot, amely "pártcégként" írta le a politikusok érdekeltségébe tartozó vállalkozásokat.

A Magyar Gárda ellen indult perben azért kellett új bírót kijelölni, mert telefonon megfenyegették az üggyel foglalkozó bírónőt, aki ezért elfogultságot jelentett be. Így a Fővárosi Bíróságon szeptember 1-jére kitűzött tárgyalás elmaradt.

A per a Magyar Gárda feloszlatásáról dönt. Az ügyészség szerint a Magyar Gárda törvénybe ütközően működik, az egyesülési jog gyakorlása ugyanis nem sértheti mások jogait és szabadságát. A Magyar Gárda képviselője szerint ez nem igaz.