Elkészült a tököli börtönben történt gyilkosság vádirata

Vágólapra másolva!
Aljas indokból elkövetett emberölés és szemérem elleni erőszak minősített esete miatt állítják bíróság elé a tököli börtönben tavaly ősszel elkövetett gyilkosság vádlottjait a most elkészült vádirat szerint. A 19 éves áldozatot fajtalankodásra kényszerítették, majd felakasztották zárkatársai, akik elismerték tettüket. 
Vágólapra másolva!

Elkészült a vádirat a tököli Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetében tavaly októberben elkövetett emberölés ügyében. A vádirat szerint a 19 éves áldozat zárkatársai fajtalanságra kényszerítették a fiút, aztán felakasztották a zárkában - közölte Csecserics István Pest megyei főügyészhelyettes kedden. A vádiratot szerdán nyújtják be a Pest Megyei Bíróságra.

Négy ember ellen emeltek vádat aljas indokból elkövetett emberölés miatt - a vád szerint a tettesnek három bűnsegédje volt. Ezen kívül többek által elkövetett szemérem elleni erőszak miatt három ember ellen emeltek vádat.

A vádiratban az áll, hogy 2007. október 13-án az áldozatot azért akasztották fel a zárkatársai, mert attól tartottak, hogy feljelenti őket, amiért fajtalankodásra kényszerítették. Az akasztást öngyilkosságnak próbálták meg beállítani, és az őröket csak akkor értesítették, amikor a sértett már meghalt.

A vádlottak a büntetőeljárás során beismerték tettüket. Egyikük sem töltötte még be 21. életévét a bűncselekmény elkövetésekor. A főügyészhelyettes azt mondta: az aljas indokból elkövetett emberölést 10-15 évi vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel, a szemérem elleni erőszak minősített esetét 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni a törvény.