Felborult egy tűzoltóautó Debrecenben

Vágólapra másolva!
Három tűzoltó megsérült, amikor felborult egy tűzoltóautó Debrecenben. A tűzoltó szakszervezet már nyáron vizsgálatot kezdeményezett, mert több sofőr is jelezte, hogy egyes járművek balesetveszélyesek, túl könnyen felborulnak. Az ezzel kapcsolatos vizsgálatot jövő héten lehet nyilvános.
Vágólapra másolva!

Három tűzoltó megsérült, amikor egyelőre tisztázatlan körülmények között felborult egy tűzoltóautó Debrecen külterületén - közölte vasárnap az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.

Dobson Tibor elmondta: a baleset szombaton este történt, a tűzoltóautó egy kanyarban borult fel, majd egy személyautóval ütközött össze. A balesetben három tűzoltó megsérült, kettőt kórházba szállítottak, de vasárnap reggel ők is elhagyhatták a kórházat.

Hócza György, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) ügyvivője azt mondta: a szakszervezet nyáron vizsgálatot kezdeményezett, mert több sofőr is jelezte, hogy egyes járművek balesetveszélyesek, túl könnyen felborulnak. A vizsgálatot végző cég jövő héten adja át a szakszervezetnek a jegyzőkönyveket, ezt követően ismertetik a nyilvánossággal a szakértő megállapításait.