Öt kilométeres a kocsisor volt az M5-ösön

Vágólapra másolva!
Három kamion ütközött össze az M5-ös autópályán hétfőn reggel, és egy kisbusz is balesetet szenvedett - közölte a rendőrség. Budapest felé mindhárom sáv járhatatlan volt órákon át, négy-öt kilométeres kocsisor állt az autópályán. Délelőtt 11 körül indulhatott meg a forgalom.
Vágólapra másolva!

Megindult az M5-ös autópálya mindkét oldalán a forgalom, miután befejezték a 22-es kilométerszelvénynél hétfő kora reggel történt hármas kamionbaleset mentési munkálatait - közölte a BRFK. A mentés és az útburkolat tisztítása vett jelentős időt igénybe - mondta Sagyibó Melinda sajtóügyeletes.

A baleset több órára jelentős fennakadást okozott az autópálya közlekedésében. Budapest irányában állt a forgalom, a kifelé vezető oldalon pedig egy sávban lehetett közlekedni. Az egyik jármű török vezetőjét tűzoltók szabadították ki a vezetőfülkéből.

Az M5-ösön egy másik baleset is történt hétfőn. Egy Budapest felé tartó kisbusz eddig ismeretlen okból az elválasztó sávnak ütközött a 66-os kilométerkőnél. Egy ember súlyosan, három könnyebben megsérült. A helyszínelés idejére a forgalmat a leálló sávra terelték, ezért torlódás várható - közölte a Bács-Kiskun megyei rendőrség.