Házi őrizetbe került a bombagyáros olimpikon

Vágólapra másolva!
Házi őrizetbe helyezték azt a férfit, akinek autójában házi készítésű robbanószerkezeteket találtak október 23-án. A robbanóanyaggal, robbanószerrel való visszaéléssel gyanúsított T. Krisztián ellen tovább nyomoz az NNI.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásból házi őrizetbe helyezte a bíróság azt a férfit, akinek az autójában három, időzítővel ellátott benzines gyújtóbombát találtak október 23-án a rendőrök a fővárosban. Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője szerint tovább folytatják az eljárást a férfi ellen robbanóanyaggal, robbanószerrel való visszaélés gyanúja miatt. T. Krisztiánt október 25-én helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság, de fellebbezés miatt az ügy a Fővárosi Bíróság elé került, amely szerdán felülbírálta az elsőfokú határozatot és házi őrizetbe helyezte a férfit.

A férfi autóját az NNI jelzése alapján vizsgálták meg október 23-án este. A rendőrség szerint a gépkocsiban talált kilenc csőbomba kisebb kézigránátnak megfelelő hatást tudott volna kifejteni, ha működésbe lép. Az autóban talált további három, csőbombával kombinált távirányítású gyújtóbomba tízméteres körben fejtette volna ki hatását.

A rádiótávirányítással - akár több tíz méterről - indítható kettős hatású szerkezet részben repesz, részben, hő- és lánghatás okozására lett volna képes. A benzinjellegű gyújtófolyadék műanyagkannákba volt töltve. A kocsiban találtak egy, a bombák sorozatindítására képes szerkezetet is. A gyanúsított korábban válogatott cselgáncsozó volt, Magyarországot képviselte a sydneyi olimpián.