Hallgat az UD-ügyben az NNI

Vágólapra másolva!
A vállalkozást képviselő ügyvéd nem tud arról, hogy az UD Zrt. ügyében a rendőrség eddig mit végzett. A Nemzeti Nyomozó Iroda egyelőre hallgat. Az eljárás megindulása óta csaknem két hónap telt el. Gyanúsított még nincs - foglalja össze a Népszabadság a két hónappal ezelőtti lehallgatási botrányból ismert UD Zrt. elleni eljárás fejleményeit.
Vágólapra másolva!

"Az ügyben - tekintettel a folyamatban lévő nyomozás érdekeire - nem kívánunk nyilatkozni" - ezt a választ kapta a lap az UD Zrt. állítólagos törvénysértő adatgyűjtési akciói miatt eljáró Nemzeti Nyomozó Irodától (NNI).

A Népszabadság egyebek mellett megkérdezte volna, helytálló-e azon - forrásból is megerősített - információja, hogy a vállalkozástól szeptemberben lefoglalt számítógépek adattartalmának elemzésével a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat helyett más szakértőt bíztak meg, mivel a a szakszolgálat sértettként maga is érintett.

Az NNI azonban hallgat, ahogy arról is, visszaadták-e már a lefoglalt szervereket, köztük Csányi Sándor OTP-vezérigazgató gépeit (a Népszabadság úgy tudja, nem). A magántitok jogosulatlan megszerzése és más bűncselekmények miatt ismeretlen tettes ellen csaknem két hónapja indult eljárásról egyelőre Futó Barnabás, a cég jogi képviselője is igen keveset tud. Annyi bizonyos, ha nem sikerül semmilyen bűncselekményt bizonyítani, kártérítési per következik - írja a lap.