Kritikus állapotban van a buszbalesetben megsérült kisfiú

Vágólapra másolva!
Továbbra is kritikus állapotban van az a kisfiú, aki a szerdai buszbalesetben sérült meg. A XI. kerületben az ütközéskor felborult busz maga alá temette a kisfiút, akit a helyszínen újra kellett éleszteni.
Vágólapra másolva!

Továbbra is súlyos, kritikus az állapota annak az ötéves kisfiúnak, akit szerdán életveszélyes állapotban szállítottak a Heim Pál gyermekkórházba a XI. kerületi buszbaleset után - közölte a kórház intenzív osztályának munkatársa csütörtök reggel.

A gyermek állapotáról további részleteket nem mondott. A kisfiú akkor sérült meg életveszélyesen, amikor a busz egy ütközés következtében az oldalára borult és a fiút maga alá temette. A mentők a helyszínen újraélesztették a gyermeket. A balesetben egy másik gyermek súlyosan sérült, őt a János kórházba vitték, állapotáról egyelőre nincsenek információk.

A baleset szerda délután történt a XI. kerületi Pannonhalmi út és Előpatak utca kereszteződésében egyelőre tisztázatlan körülmények között. A Dajka Gábor utcai óvodába járó gyerekeket síoktatásról vitték vissza az óvodába, amikor a baleset történt.

A mentőszolgálati vizsgálat megállapította, hogy a mentők a szakmai szabályok szerint jártak el - olvasható a mentés körülményeit ismertető, az MTI-hez eljuttatott közleményben. Az esetleírás szerint a helyszínre elsőnek kiérkező mentőorvos az élettelen gyermeket - EKG-t is használva - megvizsgálta, és mivel légzést, vérkeringést nem észlelt, a másik, kritikus állapotú kisgyermek ellátását, valamint a többi, "akkor még ismeretlen állapotú sérült felkutatását kezdte meg".

"Mindaddig, amíg a személyi állomány az életveszélyes és súlyos állapotú sérültek ellátását végzi, komplex újraélesztés nem végezhető" - írta Győrfi Pál szóvivő, hangsúlyozva, a szabály az, hogy a kétséges sikerű újraélesztési kísérletet végezve nehogy elveszítsék azt a sérültet is, akin még nagy eséllyel segíteni lehet. A mentőszolgálat szerint ezért a szakmai szabályok alapján a további mentőegységek helyszínre érkezésekor kezdődhet meg a halott újraélesztési kísérlete