Megerőszakoltak egy amerikai lányt Budapesten

Vágólapra másolva!
Megerőszakoltak és megvertek egy amerikai diáklányt a hétvégén Budapesten. A rendőrség nem kívánt részleteket elárulni az esetről, a hvg.hu úgy tudja, a lányt akkor támadták meg, amikor egy éjszakai fürdőzésből tartott hazafelé.
Vágólapra másolva!

Megerősítette az [origo]-nak a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a hvg.hu azon értesülését, hogy a hétvégén Budapesten összevertek és megerőszakoltak egy amerikai diáklányt.

A BRFK sajtóosztálya az [origo]-val azt közölte, az ügyben a IX. kerületi kapitányság nyomoz, jelenleg az adatgyűjtés és a szakértői vizsgálat folyik. A rendőrség nem kívánt részleteket elárulni az esetről. Személyiségi jogokra hivatkozva az amerikai nőről nem árultak el semmilyen információt, többek között a korát sem.

A hvg.hu forrás megnevezése nélkül arról számolt be, hogy az amerikai lány december 6-án este éjszakai fürdőzésről tartott haza barátaival. Az internetes újság szerint a Bakáts téren elvált a barátaitól, onnan egyedül ment tovább. Ekkor estek neki támadói, akik, miután bántalmazták, meg is erőszakolták áldozatukat. A hvg.hu szerint a történtek után a meztelen diáklányt egy taxis vitte be a IX. kerületi kapitányságra. Az összevert lányt saját barátai is alig ismerték fel, kihallgatni pedig nem igazán tudták a nyomozók - írja a hvg.hu.

Az internetes újság szerint a rendőrök vizsgálják, hogy az esetnek van-e köze egy francia diáklány eltűnéséhez. Egy 22 éves francia diáklány csütörtökön tűnt el a fővárosban. A BRFK az [origo]-nak azt mondta: nincs olyan információ a rendőrség birtokában, amely arra utalna, hogy a két eset összefügg.