Fehér port postáztak a szolnoki MSZP-nek

Vágólapra másolva!
Fehér port küldtek egy levélben a szocialisták szolnoki irodájába. A Nemzeti Felszabadító Szervezet írta alá a szerdánt érkezett levelet, amelyben a rendőrség 2006. október 23-i zavargások elleni fellépését bírálták. Az első gyorsteszt szerint a por ártalmatlan.
Vágólapra másolva!

Fehér port tartalmazó levél érkezett szerdán a többi postai küldemény közt a Magyar Szocialista Párt szolnoki irodájába - közölte a párt szolnoki elnöke, Csák László, aki egyben az irodavezető. A kisméretű borítékot ő bontotta ki, abban egy papírlapot és fehér port talált, aminek egy része kihullott.

A papírlapon a rendőrség 2006. október 23-i fővárosi zavargások idején tanúsított magatartását bírálták, aláírásként a Nemzeti Felszabadító Szervezet szerepelt. A rendőrség a katasztrófavédelem és az ÁNTSZ munkatársaival a helyszínre érkezett, ahol az elvégzett első gyorsteszt negatívnak bizonyult - tette hozzá Csák László.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében az elmúlt hét közepén a jászladányi postán fedeztek fel egy fehér port rejtő, feladó és címzett nélküli küldeményt. A szükséges óvintézkedéseket ott is megtették. Az ÁNTSZ vizsgálata szerint a gyanús, porszerű anyag nagy valószínűséggel festékadalék volt.