Vágólapra másolva!
Hamis ajánlószelvények leadásával vádolja a Jobbik a Magyar Demokrata Fórumot a ferencvárosi időközi képviselőválasztás kapcsán. Az MDF feljelentést tesz.
Vágólapra másolva!

A ferencvárosi időközi országgyűlési választás során az MDF által gyűjtött ajánlószelvények egy részének hitelességét megkérdőjelezték, ezért a párt feljelentést tesz - tudatta az MDF szombaton közleményben. A párt ismeretlen tettes ellen a választás rendje elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt fordul a rendőrséghez - áll Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese közleményében.

A Jobbik Magyarországért Mozgalomnak a választókerületi választási bizottságba delegált tagja szombaton fordult a sajtóhoz azzal, hogy az MDF ajánlószelvényeinek jelentős része fénymásolt hamisítvány, és emiatt javasolja a választási bizottságnak feljelentés megtételét, illetve az MDF-jelölt nyilvántartásba vételének megtagadását.

A helyi választási iroda helyettes vezetője közölte, nemcsak az MDF, hanem a MIÉP és a Magyar Szociális Zöldpárt ajánlószelvények eredetiségét is megvizsgáltatják az Állami Nyomdával. Ha a választási bizottság megkapja a vizsgálat eredményét, hétfőn újra összeül, hogy a döntést hozzon a jelöltállítás kérdésében - mondta Horváth Péter. A bizottság döntése ellen a fővárosi testülethez lehet fellebbezni, azután pedig a bírósághoz, amely egyfokú eljárásban jogerős döntést hoz.

A jelöltállítás ideje péntek délután négy órakor járt le, a pártoknak eddig volt lehetőségük arra, hogy jelöltjeiknek 750 érvényes ajánlószelvényt összegyűjtsenek. Az előírt időpontig (időrendi sorrendben) a Humanista Párt (HP), az SZDSZ, az MSZP, a Jobbik, a Magyar Kommunista Munkáspárt (MKM), a Fidesz-KDNP, az MDF, valamint a Magyar Szociális Zöld Párt (MSZZP) jelöltjét vette nyilvántartásba a helyi választási bizottság.

A 2009. január 11-ére kitűzött időközi választást azért kell megtartani, mert Gegesy Ferenc polgármester, korábbi szabad demokrata országgyűlési képviselő szeptember 15-én lemondott parlamenti mandátumáról, és kilépett a pártból.