Az égő autójukkal kávézóba hajtó férfiakat fogta el a BRFK

Vágólapra másolva!
A január 5-én a MOM Park egyik kávézójába égő autójukkal behajtó férfiakat kapta el a rendőrség - közölte a BRFK. A rendőrség szerint szervezett bűnözői körök állhatnak az incidens mögött, akik még az ügyben nyomozó rendőrsöket is megfenyegették. A gyújtogatót később majdnem elfogták, ám az autópályán egérutat nyert.
Vágólapra másolva!

Elfogtak egy férfit a rendőrök, aki összefüggésbe hozható azzal a januári bűncselekménnyel, amikor a MOM Park egyik Csörsz utcai kávézójának kirakatába belevezettek egy már felgyújtott, égő autót - közölte az MTI.

Egy férfi személyautójával január 5-én hajtott be a XII. kerületi MOM Park bevásárlóközpont egyik kávézójának kirakatába. A kocsit előtte felgyújtotta, ám a MOM Park automata tűzoltó berendezése azonnal működésbe lépett, így a tűz nem terjedt tovább. Csupán a gépkocsi utastere égett ki, a kávézó berendezése pedig a vízsugár miatt rongálódott meg. A rendőrség közveszélyokozás gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A férfit nem fogták el, mivel átült egy másik autóba, és társával együtt elmenekült. A menekülő autó feltűnt a járőröző rendőröknek, akik ellenőrizni akarták a kocsit, de az nem állt meg, ezért üldözőbe vették. A két férfinak az autópályára érve azonban sikerült elmenekülnie a rendőrök elől.

A BRFK csütörtökön sajtótájékoztatót tart egy közveszély-okozási ügy felderítésével kapcsolatban. Az MTI szerint erről az esetről számolnak majd be a rendőrök.