Kátyúzás miatt állnak az M7-esen a fesztiválozók

Vágólapra másolva!
Épp a Balaton Sound első napján kezdtek el kátyúzni az M7-es autópályán, így sok Zamárdiba tartó fesztiválózó is dugóba került. Délelőtt mintegy tíz kilométeres sor alakult ki az M7-esen, a kátyúzás délután háromig tart.
Vágólapra másolva!

Kátyúzás miatt egy sávra szűkült az M7-es autópálya Balaton felé vezető pályája egy mintegy 500 méteres szakaszon az 50-es kilométerszelvénynél. Emiatt több kilométer hosszan torlódik a forgalom, jelentések szerint délre legalább 10 kilométeres kocsisor alakult ki, a közlekedést több szabálytalanul visszaforduló kocsi is nehezíti - jelentette az MTI helyszíni tudósítója.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a kátyúzás 15 óráig tart. A forgalmi helyzetet rontja, hogy épp csütörtökön kezdődik a Balaton Sound fesztivál Zamárdiban, és sokan az M7-esen autóznak a helyszínre.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. tájékoztatása szerint a felújítási munkálatok ütemezésénél számolnak azzal, hogy várhatóan milyen lesz a forgalom, most azonban nem vették figyelembe, hogy kezdődik a Balaton Sound. A kátyúzást egyébként sem tudták volna korábban elkezdeni, mert csak most ért véget a pályáztatási folyamat, és későbbre sem lehetett volna halasztani, mert már olyan rossz állapotban volt az út - magyarázta a cég sajtóosztályának munkatársa.

Ha az autósok ki akarják kerülni a torlódásos szakaszt, a 33-as kilométerszelvénynél lévő Váli-völgyi pihenőnél, Kápolnásnyéknél, a 42-es kilométernél, valamint Velencénél, a 45-ös kilométernél térhetnek le az autópályáról, s az 57-es kilométernél térhetnek vissza a pályára - közölte a rendőrség.