A disznóól mögé ásta milliós zsákmányát a tompai gyilkos

Vágólapra másolva!
Több millió forint értékben vitt el pénzt és ékszereket áldozataitól a tompai hármas gyilkosság gyanúsítottja - derült ki a férfi múlt heti vallomásaiból. A rendőrség egy disznóól mögött meg is találta az elásott értékeket, amelyek alapján úgy tűnik, nyereségvágy lehetett a gyilkosság indítéka - közölte a rendőrség az [origo]-val.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg pénzért ölte meg áldozatait a tompai hármas gyilkossággal gyanúsított férfi - közölte hétfőn a rendőrség az [origo]-val. Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint még nem egyértelmű ugyan a gyilkosság indítéka, de az eddigi vallomás és a nyomok alapján a nyereségvágyból elkövetett emberölés verziója tűnik a legvalószínűbbnek.

A gyilkossággal gyanúsított, 29 éves kelebiai férfit az elmúlt héten folyamatosan hallgatták ki a nyomozók - mondta a szóvivő. A férfi a kihallgatások során bevallotta, hogy a meggyilkolt házaspártól 2,8 millió forintot, több mint 4,5 millió forint értékű eurót és arany ékszereket is zsákmányolt. A rabolt holmit a férfi apja házának kertjében, a disznóól mögé ásta el, vallomása alapján a rendőrök meg is találták azt - tette hozzá Nyikos.

Az indíték azért nem egyértelmű továbbra sem, mert a gyanúsított erről nem tett egyértelmű vallomást. A férfi korábban többször is arra hivatkozott, hogy egy szóváltás után, az áldozatokkal való nézetelérés miatt, hirtelen haragból követte el a gyilkosságot, a rendőrség szerint azonban az ellopott és megtalált értékek nem ezt támasztják alá. A hirtelen felindulásból elkövetett gyilkosság a bíróságon a vádlott számára előnyösebb verzió lenne, mint az előre kitervelt, nyereségvágyból elkövetett emberölés - ismerte el az [origo] kérdésére Nyikos Tamás.

Megtalálták a gyilkos pajszert

A szóvivő szerint a gyanúsított azt is bevallotta, hogy egy pajszerrel követte el a gyilkosságokat, amit egy erdős, bozótos területen eldobott. A szóvivő szerint a gyilkos eszközt a rendőrök megtalálták a gyanúsított által megadott helyen, most szakértő vizsgálja, hogy valóban ez okozhatta-e a három ember halálát.

Korábban a rendőrség már bejelentette, hogy mindhárom áldozat fejre mért ütések következtében halt meg. A boncolás eredménye szerint koponyatörés és agyzúzódás volt a Tompán meggyilkolt három ember halálának közvetlen oka, azt azonban a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árulták el, hogy milyen eszközzel mérték az ütést az áldozatokra.

Külön nyomozócsoport

A gyanúsított, Sz. István nyolc hónapja vállalt munkát az egykori tompai lovastanyánál, ahol november 4-én holtan találták a 65 éves tulajdonost, a feleségét és lányukat. A férfit 10 napig tartó helyszínelés során talált nyomok elemezése után fogták el: bár a férfit már a november 4-i gyilkosság napján és később több alkalommal is kihallgatták, csak a bizonyítékok kiértékelése alapján vált egyértelművé, hogy ő lehetett a gyilkos.

A hármas gyilkosság felderítésére a rendőrség nyomozócsoportot hozott létre. A rendőrök váltásban, folyamatosan dolgoztak, és több mint száz tanút hallgattak meg, 1500 négyzetméter nagyságú területen 609 bűnjelet rögzítettek, 5000-nél több fotót készítettek, és több mint 100 ujjlenyomatot és cipőnyomot azonosítottak - közölte a rendőrség.