Diszfegyverből készítette pisztolyát a gyáli lány gyilkosa

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vette a rendőrség annak a meggyilkolt lánynak a volt barátját, akit egy gyáli utcán találtak holtan péntek reggel. A gyanú szerint a 21 éves fiú lőhette agyon a 16 éves diáklányt iskolába menet. A rendőrök szerint a fiú beismerő vallomást tett, és elismerte: saját maga alakított lőfegyverré egy hatástalanított, 19. századi fegyver-másolatot, amelyet legálisan vásárolt Magyarországon.
Vágólapra másolva!

Egy nap alatt elfogta a rendőrség annak a 16 éves lánynak a feltételezett gyilkosát, akit péntek reggel holtan találtak a Pest megyei Gyálon. A lánnyal több lövés végzett, a rendőrök már pénteken biztosak voltak benne, hogy nem rablótámadásról volt szó, mivel az áldozatnak semmilyen értéke nem tűnt el.

A nyomozók szerint a diák volt barátja végezhetett a lánnyal, aki az áldozat kapcsolatrendszerének feltérképezése során került a rendőrök látókörébe. A nyomozás gyors eredményéről a rendőrség szombaton délelőtt tartott sajtótájékoztatót: eszerint a 21 éves Z. Dávid beismerte, hogy ő lőtte agyon az iskolába tartó D. Bernadettet.

A gyanúsított lakásán tartott házkutatás során előkerült a gyilkos fegyver és több más, a gyilkossággal összefüggésbe hozható tárgy is. A gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vette, és javasolta az előzetes letartóztatását - áll az ügyről kiadott közleményükben.

A Gyálon élő, ám budapesti állandó lakcímmel rendelkező, iskolába tartó 16 éves lány holttestét pénteken a reggeli órákban találták meg egy gyáli utcában. A rendőrség korábban megerősítette, hogy a lány az őt ért lövések miatt halt meg, a szombati közlemény szerint az igazságügyi orvosszakértő a holttesten több lőtt és éles tárggyal okozott sérülést fedezett fel.

Ármós Sándor Pest megyei rendőr-főkapitány az ügyről tartott sajtótájékoztatón elmondta: Z. Dávid az erdőben akarta megölni az áldozatát, de mivel nem tudta rávenni a lányt arra, hogy menjenek az erdőn keresztül, az úton sétáltak tovább. A fiú egy lépéssel lemaradt a lánytól, és hátulról lőtt rá.

Az első lövés nem volt halálos, de a lány földre került, és segítségért kiáltott. Ettől az elkövető megijedt, és azért, hogy elhallgatassa a lányt, nyolcszor fejbe ütötte a pisztollyal, amitől D. Bernadett elvesztette eszméletét. Eközben Z. Dávid ismét tűzkész állapotba hozta a pisztolyt, és közvetlen közelről halántékon lőtte a lányt.

Forrás: MTI
Itt találták meg a lány holttestét

A fiú a rendőrség szerint azt vallotta, hogy már májusi szakításukkor elhatározta, megöli a lányt, és azóta tervezte a gyilkosságot. Októberben vásárolt legálisan egy pisztolyt, amely korhű másolata egy, a XIX. században Olaszországban használatos forgótáras, ólomgolyó kilövésére alkalmas fegyvernek. A pisztolyhoz nem árultak csappantyút, így azzal eredetileg nem lehetett lőni. Ugyanakkor a fiú Szlovákiában legálisan hozzájuthatott csappantyúhoz, és Révkomáromban gyári feketelőport is tudott venni - mondta a főkapitány.

Papp Péter, a megyei főkapitányság bűnügyi igazgatója a sajtótájékoztatón kivégzésnek nevezte a gyilkosságot. Elmondta azt is, a fiú először arra készült, hogy felrobbantja a lányt, de azt nem tudta kivitelezni, ezért döntött a pisztoly mellett.

A gyilkosság után a rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a kihallgatásokat, amelyek. Az esetnek a pénteki hírek szerint valószínűleg nem volt szemtanúja, viszont többen is hallották a lövéseket, és az előtte lévő kiabálást.