Bokros Lajos lett az MDF miniszterelnök-jelöltje

Vágólapra másolva!
A várakozásnak megfelelően Bokros Lajos lett az MDF hivatalos miniszterelnök-jelöltje, a volt pénzügyminisztert nagy többséggel választotta meg a párt választmánya. Az MDF Orbán Viktor kihívójának szánja a 2010-es országgyűlési választásokon.
Vágólapra másolva!

Több mint 90 százalékos többséggel Bokros Lajost választotta meg miniszterelnök-jelöltnek a Magyar Demokrata Fórum (MDF) országos választmánya - közölte a párt szombaton.

Az eredmény 61 igen, 1 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett született meg - olvasható az MTI-hez is eljuttatott közleményben, amelyben az áll, hogy ez a szavazás is mutatja a párt egységét és az ország érdekében elindítandó reformok iránti elkötelezettségét. Az MTI szerint a párt országos listája leghamarabb január közepére állhat össze.

Bokros Lajost a közlemény "a magyar konzervatív tábor miniszterelnök-jelöltjeként" említi, és Orbán Viktor kihívójának nevezi. Az MDF szerint ő az a személyiség, aki mögé fel tud sorakozni minden olyan választó, aki szerint az elmúlt nyolc év kormányzása elvesztegetett idő volt, és most "józan, normális, konzervatív gazdaságpolitikai fordulatra" van szükség.

Bokros Lajos szerint az MDF láthatólag elfogadja azt a "szakszerű, ésszerű, korszerű programot", amelyet az ő írásai, nyilatkozatai, cikkei tartalmaztak és tükröztek. "Makacs következetességgel képviselem azt, hogy Magyarországnak a reformok kritikus tömegére van szüksége, elsősorban az államháztartás és az állami élet szinte minden területén" - mondta Bokros Lajos a választmányi ülés utáni sajtótájékoztatóján.

Bokros: az MDF nem gondolkodik pártszövetségben, és ezt a sajtótájékoztatón Makay Zsolt, az MDF választmányi elnöke is megerősítette.