Állítólag telefonon rágalmazták a ferencvárosi MSZP-jelöltet

Vágólapra másolva!
Közvélemény-kutatásnak álcázott telefonhívásokkal akarják lejáratni az MSZP IX. kerületi időközi országgyűlési választáson induló jelöltjét, Bánsághi Tamást - állítja a párt kerületi kampányirodája. Az iroda szerint egy ismeretlen a kampánycsend előtti utolsó napon hivogatta a ferencvárosi választókat, hogy felmérje, megváltozott-e véleményük a szocialista jelöltről.
Vágólapra másolva!

Telefonon terjesztenek rágalmazó és lejárató kijelentéseket ismeretlenek Bánsághi Tamásról, a IX. kerületi időközi országgyűlési választás szocialista jelöltjéről - közölte az [origo]-val Pál Tibor, az MSZP ferencvárosi szervezetének kampányfőnöke. Mint mondta, pénteken sok ferencvárosi lakásba telefonáltak ismeretlenek arra hivatkozva, hogy közvélemény-kutatást végeznek. Ezután a telefonáló lejárató kijelentéseket tett a szocialista jelöltről, korrupciós ügyeket emlegetett vele kapcsolatban, majd arról érdeklődött, megváltozott-e a válaszadó véleménye Bánsághi Tamásról, és erről gombnyomással visszajelzést kért - állította Pál.

"Biztosak vagyunk abban, hogy valódi közvélemény-kutató cég ilyet nem tesz, ezért elvárjuk a közvélemény-kutató cégektől, hogy nyilatkozzanak: végeznek-e ilyen közvélemény-kutatást. Amennyiben igen, kérjük, jelezzék, és az eredményét juttassák el hozzánk" - mondta Pál, aki szerint politikai oka van a telefonoknak.

Az [origo]-nak elmondta, folyamatosan jönnek a telefonhívások a ferencvárosi választóktól, akik nem értik, milyen kutatásról volt szó. Hozzátette, olyanokat is felhívtak, akik a kerületnek azon a részén laknak, amely már egy más választókerületbe tartozik, így vasárnap nem is voksolnak. Közülük többen nem értették, miért részesei a felmérésnek, illetve ez azt jelenti-e, hogy mégis szavazniuk kell az időközi választáson.

Pál Tibor azt mondta, beadvánnyal fordultak a választási bizottsághoz, amelyben több szavazót megneveznek, aki kapott ilyen telefonhívást, de adataikat nem kívánták megosztani velünk, így nem tudjuk felhívni őket. A kampányfőnök szerint az esetet jelenleg tárgyalja a kerületi választási bizottság. Bánsághi Tamás pénteken feljelentést tett a rendőrségen jó hírnevének megsértése miatt.

Az időközi választás előtt több botrányos eset történt, a helyi választási bizottság több indulót kizárt, miután kiderült, hogy hamis kopogatócédulákkal akartak részt venni a választáson. Az ügyben a rendőrség is nyomoz. A ferencvárosi egyéni választókerületben január 11-én rendeznek időközi választást, mert Gegesy Ferenc polgármester szeptember közepén lemondott parlamenti mandátumáról.