Idén is számít MSZP-s politikusok tanácsaira a MeH

Vágólapra másolva!
Két szocialista politikusnak és a SZEF tiszteletbeli elnökének is meghosszabbította tanácsadási szerződését a Miniszterelnöki Hivatal - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Két szocialista politikusnak és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) tiszteletbeli elnökének is meghosszabbította tanácsadási szerződését a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) - írja a Magyar Nemzet.

Szabó Endre, a SZEF volt vezetője, jelenleg tiszteletbeli elnöke "a társadalmi projekt kialakításával kapcsolatos tanácsadói tevékenység ellátása" jogcímen kapott tavaly 3,6 millió forintot, ezt emelte meg 5,1 millióra a kancellária.

Az MSZP-s Szabados Tamás Fejér megyei önkormányzati képviselő határon túli, egyházügyi és oktatási kérdésekben konzultál a Miniszterelnöki Hivatallal. Ezért tavaly 4,8 millió forintban részesült. Mivel a volt országgyűlési képviselő tanácsait még öt hónapig kikéri a kancellária, erre az időszakra további 1,98 millió forintot kaphat.

Szintén hasonló juttatást kap Dóra Ottó, aki a salgótarjáni szocialisták frakcióvezetője. A politikus az észak-magyarországi területfejlesztési kérdésekben segíti a MeH-et. Mindezért tavaly januártól idén május végéig 5,94 millió forintot kereshet.

A kancellária 2008-ban mintegy 7 milliárd forintot költött külsős megbízási szerződésekre, a megbízottakat nem pályázati úton választották ki - írja a Magyar Nemzet.