Közokirat-hamisítás a gyanú a munkaügyi főfelügyelők ellen

Vágólapra másolva!
Közokirat-hamisításra változtatta a korábbi hivatali visszaélés gyanúját a nemzeti Nyomozó Iroda az Országos Munkaügyi és Munkavédelmi Főfelügyelőség vezetőinek ügyében. A két férfi és több munkatársa ellen tavaly indult eljárás, mivel állítólag szabálytalanságok miatt elmarasztalt cégeknek hamis igazolásokat adtak arról, hogy tiszták.
Vágólapra másolva!

Hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsítják P. Istvánt, az Országos Munkaügyi és Munkavédelmi Főfelügyelőség (OMMF) vezetőjét - írja a Népszabadság. P.-t és Cs. Zoltánt, a főfelügyelőség főosztályvezetőjét tavaly decemberben tartóztatták le, ellenük hivatali visszaélésért indítottak eljárást. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a nyomozás érdekeire hivatkozva részleteket nem kívánt nyilvánosságra hozni az eljárásról, azonban az NNI egy nevének elhallgatását kérő munkatársától a lap úgy tudja, a közelmúltban megváltoztatták a gyanúsítást.

A bíróság a múlt héten 90 nappal meghosszabbította a a két férfi előzetes fogva tartását. Az ügyben egyelőre kilenc gyanúsítottat hallgatott ki a rendőrség, közöttük egyetlen cégvezető sem található - írja a lap.

A két gyanúsított állítólag munkaügyi szabálytalanságok miatt elmarasztalt cégeknek olyan hamis igazolásokat állított ki, amelyek felhasználásával a vállalkozók közbeszerzési pályázatokon indulhattak, és állami támogatásokat igényelhettek.