Vágólapra másolva!
Mintegy 180 lakást és üzleteket kell kiüríteni szerdán Balmazújvárosban amiatt a világháborús gránát miatt, amelyet egy lakótelepen, faültetést közben találtak. A szerkezetet először a helyszínen akarták felrobbantani, de inkább végül mégis elszállították.
Vágólapra másolva!

Világháborús gránátot találtak Balmazújváros Kossuth téri lakótelepén szerdán délelőtt - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese. A robbanószerkezet miatt ki kell üríteni a közeli lakótelepet, mintegy 180 lakást és 15 üzlethelyiséget.

A hajdú-bihari rendőrség azt közölte, hogy faültetés földmunkái során találták meg a világháborús gránátot. A helyszínre érkező tűzszerészek megállapították, hogy a robbanószerkezet hatósugara 250 méter, ezért kell kiüríteni a környékbeli lakóépületeket és üzleteket Balmazújváros belvárosában.

A rendőrség először azt közölte, hogy a tűzszerészek a helyszínen robbantják fel a szerkezetet. A helyszíni vizsgálat után azonban meggondolták magukat, a tűzszerészek a robbanószerkezetet kiemelték és elszállították, a lakók pedig kora délután visszatérhettek otthonukba.

A rendőrség dicsérte a polgárőrség, a tűzoltóság és a katasztrófavédelem együttműködését, mivel több polgárőr a munkahelyéről sietett a helyszínre, amikor értesült az eseményekről.