Pünkösdi dugókkal számol a rendőrség

Vágólapra másolva!
Nem lehet megelőzni a péntek délután és vasárnap este keletkező forgalmi torlódásokat a főváros ki-és bevezető útjain. A rendőrség és autópálya kezelő igyekszik ugyan csillapítani ezek nagyságát, de valószínűleg a pünkösd délután is torlódással kell számolni Budapest bevezető útjain.
Vágólapra másolva!

Nem lehet megelőzni, hogy a főváros környékén péntek délután és vasárnap este - a pünkösdi hétvégén hétfőn - torlódások alakuljanak ki, de a rendőrség és az autópálya-kezelő mindent megtesz annak érdekében, hogy a dugókat gyorsan megszüntessék - mondta Oberling József ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályának vezetője egy csütörtöki rendőrségi tájékoztatón.

A nyári időszakban péntek délután 2-4 óra között a városból kivezető, vasárnap este 6 óra után a bevezető utakon erős a forgalom, ekkor nagy forgalmi torlódások alakulnak ki. A rendőrség ezért az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) munkatársaival megállapodott, hogy péntek délutánra és vasárnap estére koncentrálják az erőt. Így a rendőrség szükség esetén akár az illetékességi szabályokat átlépve, más megyéből irányít át rendőrt baleset esetén a helyszínére, hogy a helyszínelés mielőbb befejeződhessen és mihamarabb át lehessen adni a forgalom számára legalább egy sávot.

Az ÁAK tájékoztat az esetleges forgalmi torlódásokról, balesetekről, terelésekről, hogy érdemes-e megállni pihenőhelyen, vagy az autópályával párhuzamos főútra letérni a gyorsabb haladás érdekében, ennek érdekében diszpécserszolgálatot, valamint internetes oldalt és sms-infó szolgálatot is működtetnek.