Felfüggesztettet kapott a társát meglövő határrendész

Vágólapra másolva!
Felfüggesztett börtönt kapott az a határrendész, aki tavaly decemberben járőrözés közben meglőtte a társát, majd együtt azt állították, hogy egy orvvadász támadt rájuk. Így bűnpártolás miatt a meglőtt járőrt is elítélték.
Vágólapra másolva!

Másfél év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte nem jogerősen a Somogy Megyei Bíróság Katonai Tanácsa hétfőn azt a volt somogyi határrendészt, aki múlt decemberben járőrözés közben véletlenül meglőtte a társát. A 42 éves férfit szolgálatban elkövetett kötelességszegésben, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetésben, lőfegyverrel visszaélésben és bűnpártolásban találta bűnösnek a bíróság.

A meglőtt járőrt is elítélték kötelességszegés és bűnpártolás miatt, rá a bíróság nem jogerősen 10 hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlottak és védőik, valamint az ügyész háromnapi gondolkodást kért.

A két főtörzsőrmester először azt vallotta, hogy egy ismeretlen, valószínűleg orvvadász lőtt rájuk, később derült ki, hogy az egyik határrendész véletlenül adott le egy lövést, ami a társát a könyökén találta el. A súlyos sérülést ráadásul egy, a rendőrségnél nem rendszeresített sportpisztoly okozta, amihez a házkutatás során lőszereket is találtak a nyomozók.

A pisztolyt elsütő férfi azért találtak ki az orvvadászról szóló történetet, mert tartott a következményektől. Társa pedig belement, mert mielőbb kórházba akart kerülni, ám másnap a parancsnokának bevallotta, hogy nyulakra akartak vadászni.