Füst elől mentették az embereket egy fővárosi épületből

Vágólapra másolva!
Egy füsttel telítődött épületből kellett a tűzoltóknak kimenekíteni a lakókat Budapesten. A lakóház földszinti tárolója gyulladt ki. A lakók egy része nem tudta egyedül elhagyni az épületet a lépcsőházban terjengő füst miatt. Két gyereket füstmérgezés miatt kórházba kellett vinni.
Vágólapra másolva!

Kigyulladt egy három lépcsőházból álló, ötemeletes lakóépület egyik földszinti tárolója csütörtökön Budapesten, a Könyves Kálmán körút és a Kőbányai út kereszteződésében. Az épület jelentős része füsttel telítődött a tűz miatt, ezért a tűzoltóknak ki kellett üríteniük a házat. Amikor a lakók észrevették a tüzet, eleinte vödrökben hordott vízzel próbálták eloltani, de nem jártak sikerrel - mondta el az [origo]-nak Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese.

A lakók nagy része egyedül is el tudta hagyni a fővárosi önkormányzat bérházát, de néhányan bentrekedtek, bezárkóztak lakásaikba a füst elől. Őket folyamatosan hozták ki a tűzoltók mentőálarcok segítségével. Sokan nem voltak otthon a 200 lakásos épületben, de több mint száz embernek kellett így is elhagynia a lakását - mondta Kis-Guczi. Két gyereket enyhébb füstmérgezéssel kórházba szállítottak, egyiküket mentő, másikukat a szülei vitték be. Egy felnőtt is füstmérgezést szenvedett. A lakásokat a tűz nem fenyegette, de a sajtóügyeletes szerint jelentős anyagi kár keletkezhetett az otthonokban kormozódás miatt.

Az első hírek még arról szóltak, hogy pince gyulladt ki, azonban később kiderült, hogy az egyik lépcsőház földszinti, lift melletti tárolója égett, ahol nagyon sok bútor, lom volt. Az égő faanyagok olyan sok füstöt bocsátottak ki, hogy a másik két lépcsőház is megtelt füsttel. A tüzet koradélutánra sikerült eloltani, és a füstképződés is megszűnt. A lakók hamarosan visszatérhetnek otthonaikba - mondta Kis-Guczi.

Fotó: Hirling Bálint [origo]