Népszabadság: A héten meneszthetik az MNV vezetőjét

Vágólapra másolva!
A héten meneszthetik a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezetőjét, Tátrai Miklóst - írja hétfői számában a Népszabadság. A lap szerint Oszkó Péter pénzügyminiszter a hét elején fogja meghozni a vagyonkezelőt érintő személyi döntéseket. A Pénzügyminisztérium nem erősítette meg a lap információit.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t érintő személyi döntéseket hoz a héten Oszkó Péter pénzügyminiszter - tudta meg a Népszabadság, amely szerint elképzelhető, hogy távoznia kell Tátrai Miklós vezérigazgatónak.

A Népszabadság értesülései szerint a hét első felében találkozik Oszkó Péter pénzügyminiszter és Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) vezérigazgatója, még azelőtt, hogy a miniszter nyilvánosságra hozná a vezető munkájának szakmai értékelését. A lap a Pénzügyminisztérium képviselőjét nem tudta elérni, de azt írja: akár leváltásról is szó lehet, ha a miniszter bizalma megingott a vezérigazgató iránt. A vagyonkezelő működését az elmúlt hónapokban kemény kritikák érték a sukorói telekcsere ügy, a regionális vízművek átszervezése és a bábolnai földügyek miatt.

A leváltáshoz akár kapóra is jöhet, hogy az ügyészség nyomozást rendelt el Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz) titkárának feljelentése alapján az MNV 2008-as tevékenységével és működésével kapcsolatban. A nyomozást a Vám- és Pénzügyőrség Közép-Magyarországi Regionális Nyomozó Hivatala végzi számviteli szabálytalanságok gyanúja miatt.

A lap szakértőkre hivatkozva azt írja: Tátrai Miklós távozása megakaszthatja az állami vagyongazdálkodást, ez pedig azt eredményezheti, hogy a költségvetésbe nem folynak be idén a törvényben előírt bevételek. Egy új vezérigazgató munkába állása lassíthatja a megkezdett üzleteket, és megbénulhat a jelenleg hattagú Vagyongazdálkodási Tanács működése is. Tátrai nélkül öttagúra zsugorodna a testület, amely csak négy azonos szavazattal tud döntéseket hozni.