Vágólapra másolva!
Motoros járőrök és quados rendőrök ellenőrzik vasárnap a motorosokat Borsodban. A fokozott ellenőrzéssel az egyre gyakoribb motoros baleseteket próbálják visszaszorítani.
Vágólapra másolva!

A motorosokat ellenőrzik a rendőrök vasárnap Borsod-Abaúj-Zemplén megyében: az akcióban 21 motoros járőr és egy sebességmérővel ellátott autó vesz részt - közölte a rendőrség. A közúti ellenőrzés mellett két rendőr quaddal járja a Bükki Nemzeti Park és az Északerdő Zrt. területeit, hogy az ott motorozókat lefülelje.

Az ellenőrző akció délelőtt 10-től este 18 óráig tart, főként a motorosok által kedvelt túraútvonalakat figyelik - mondta Taricska Tibor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság forgalomellenőrző alosztályának vezetője. Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Heves megyéből is érkeztek rendőrök az akció idejére Borsodba.

Az akciót a megnövekedett számú motoros balesetek és a motorosok által okozott szabálysértések indokolják. Egyre gyakoribb ugyanis az ittas és a jogosítvány nélküli vezetés, ezeket is szeretnék megelőzni a vasárnapi ellenőrzéssel - közölték.