Végkielégítés nélkül távozik a BKV második embere

Vágólapra másolva!
Végkielégítés nélkül távozott a cégtől a BKV második embere, Balogh Zsolt általános vezérigazgató- helyettes. Baloghot az elmúlt napokban felelőssé tették több botrányos végkielégítési ügyért is. A távozó vezető viszont a cég szerint nem kap végkielégítést.
Vágólapra másolva!

Közös megegyezéssel, július 31-i hatállyal távozott a BKV-tól Balogh Zsolt általános és műszaki vezérigazgató- helyettes - közülte hétfőn a közlekedési társaság. A cég közleménye szerint a távozó vezető nem kap végkielégítést. Az általános vezérigazgató helyettesi feladatokat pedig saját hatáskörbe vonta Kocsis István a vezérigazgató.

Az elmúlt napokban több BKV-vezető távozása, illetve jelentős végkielégítése kapcsán is felmerült Balogh neve. Ő foglalkoztatta tovább - akkor, Kocsis hivatalba lépése előtt még megbízott vezérigazgatóként - csaknem 100 milliós végkielégítésének kifizetése után havi 1,2 millió forintért Szalainé Szilágyi Eleonórát a cég volt humánpolitikai igazgatóját, és Bosnyák Gyula volt stratégiai igazgató 40 milliós végkielégítését is ő írta alá.

Balogh nevéhez köthető az a munkaügyi per is, amelyben a BKV-t első fokon csaknem 100 millió forint megfizetésére kötelezték, mert végkielégítés nélkül elküldték Szalai László stratégiai igazgatót, aki azonban beperelte a BKV-t, mondván jár neki a végkielégítés. Szalai legutolsó munkaszerződését Balogh írta alá és ő is menesztette. A BKV szombaton azt közölte, jogászaik még vizsgálják, hogy kifizessék-e az összeget vagy másodfokra vigyék az ügyet.

A végkielégítések ügyében azonnali vizsgálatot kezdeményezett a közlekedési társaságnál Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes. Németh Szilárd, a fővárosi Fidesz-frakció tagja azonban Balogh és Székely Gábor, a felügyelőbizottság elnöke melett Hagyót is lemondásra szólította fel.