MN: Itt maradt az illegális német szemét egy része

Vágólapra másolva!
Három éve rohad a Magyarországra illegálisan beszállított német szemétbálák egy része Bács-Kiskun megye néhány településén - írja a Magyar Nemzet. A lap több településen is megtalálta a szemétbálákat.
Vágólapra másolva!

Három évvel ezelőtt Németországból, Baden-Württemberg tartományból és Bajorországból szállítottak Magyarországra jelentős mennyiségű hulladékot. Ennek többségét a németek költségén visszaszállították ugyan, de több Bács-Kiskun megyei településen ott maradtak a szemétbálák - írja a Magyar Nemzet.

A lap helyszíni riportot közöl arról, hogy Kunbaján az egykori téesz területén megtalálták a német szemétbálákat. Az illegális szemétszállítás miatt elsőfokon elítélt kunbajai polgármester, Halász István korábban azt mondta, hogy a településen maradt bálákat saját költségén szállíttatta egy cementgyárba, most viszont azt állította a lapnak, hogy ezt félreértették, de többet nem kíván nyilatkozni, mert ezt az ügyet már lezárta.

Hasonló a helyzet Vaskúton is, a külföldről érkezett szemetet egy éve lefoglalta a rendőrség, de azóta sem történt vele semmi, egy hulladékgazdálkodási cég udvarán tárolják.

Három éve Bács-Kiskun, Pest és Komárom-Esztergom megyékben, összesen tizenhat település húsz helyszínén bukkantak a rendőrök mintegy 4100 tonna német hulladékra. A magyar államnak annyit sikerült elérni, hogy a bálák 75 százalékát szállítsa vissza a küldők költségén.