Hétfőn választják meg Szili utódát

Vágólapra másolva!
Hétfőn kezdődik az Országgyűlés őszi ülésszaka. Az első napon a képviselők megválasztják a parlament új elnökét, valamint szavaznak az új polgári törvénykönyvről is.
Vágólapra másolva!

Hétfőn, az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján új házelnököt választanak a képviselők.

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke az MSZP július 4-i kongresszusán jelentette be, hogy szeptemberben lemond a posztjáról. Döntését azzal indokolta, hogy a baloldal újjáépítésével akar foglakozni. Az MSZP-frakció utódjául Katona Béla frakcióvezető-helyettest jelölte. Az új elnököt a képviselők titkos szavazással választják meg.

Hétfőn Németh Szilárd, a Fidesz csepeli politikusa foglalhatja el Deutsch Tamás helyét, aki az Európai Parlamentben megszerzett mandátuma miatt mondott le listán szerzett képviselői helyéről. (Deutsch uniós posztjáról itt olvashat)

Hétfőn zárószavazás lesz az új polgári törvénykönyvről. A kódex vitája egy évvel ezelőtt kezdődött. A törvénykönyv szerint könnyebb lesz elválni, a házastársi hűséget nem várja el az állam, a mozgássérültekkel pedig nem lehet majd olyan egyszerűen kiszúrni, mint eddig. (Az erről szóló részletese cikkünket itt találja.)