Előzetesben a korrupt parkolóőrök

Vágólapra másolva!
Előzetesbe helyezte a BRFK azt a három budapesti parkolóőrt, akik a gyanú szerint saját zsebre dolgoztak. Egy negyedik parkolóőrt még hétfpn vettek őrizetbe, miután tetten érték, ahogy kenőpénzt fogadott el.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság szombaton azt a három parkolóőrt, akiket a rendőrök szerdán fogtak el Budapesten. A parkolóőrök saját zsebre dolgoztak. A héten összesen négy ilyen parkolóőrt fogtak el, az elsőt hétfőn. Őt már csütörtökön előzetesbe helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság.

A hétfőn elfogott őr a Budapesti Önkormányzati Parkolási Társulás alkalmazottja volt. A nyomozók a XIII. kerületi Kresz Géza utca és Csanády utca kereszteződésében érték tetten, amint éppen pénzt vett át egy autóstól. Az őr autójában, egy "mikuláscsomagban" 30 ezer forintot találtak, ez az aznapi bevétele volt. A férfit egyelőre hat vesztegetéssel gyanúsítják, de nem kizárt, hogy újabb tanúkat találnak, akik felfedik a vesztegetéseket. Ezt a férfit már csütörtökön előzetesbe helyezte egy hónapra a bíróság.

Három másik, szintén saját zsebre dolgozó parkolóőrt szerdán fogtak el a nyomozók, vesztegetés miatt eljárás indult ellenük. Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy szombaton a szerdán elfogott három embert is előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, egyelőre egy hónapra.