Dobrev Klára lesz az Altus vezérigazgatója

Vágólapra másolva!
Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök felesége lesz a család tulajdonában lévő Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója. Gyurcsány ezt a blogjában jelentette be, és közölte, hogy ő továbbra is marad az életét jelentő közügyeknél.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára lesz az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt., a Gyurcsány család tulajdonában lévő cég vezérigazgatója - olvasható Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök blogjában. Gyurcsány hangsúlyozza, hogy ő továbbra is közügyekkel kíván foglalkozni. "Ez lett az életem" - írja.

A blogban az áll, hogy Gyurcsány 15 éve kezdeményezte a cég megalapítását, majd egy idő után megvette az egész társaságot. Addig vezette az Altust, amíg el nem kezdett politikával foglalkozni, majd amikor 2002 körül "egyre világosabb lett, hogy valamilyen politikai szerepet vállal", - mint írja -, leépítették azokat az üzletágakat, "amely lényegéből fakadóan kisebb-nagyobb mértékben üzleti kapcsolatba kerül(het) az állammal".

Gyurcsány azt írja, hogy azóta, hogy politikusként tevékenykedik, egy vagyonkezelő foglalkozott az Altus ügyeivel, akik "becsületesen megőrizték a céget az elmúlt években". Most viszont "új kezdeményezésekre, határozott vezetésre van szükség. Olyanra, amely a világválság körülményei között is megőrzi és gyarapítja az Altus erejét".

A volt miniszterelnök méltatja felesége pénzügyi és vezetői tudását, hozzátéve, hogy most az üzleti életben kívánja kipróbálni a tehetségét: "Szerintem jó döntés. Nincs kétségem afelől, hogy ebben is sikeres lesz" - írja.

Dobrev Klára közgazdász végzettségű, és korábban magas pozíciókat töltött be az államigazgatásban is. Gyurcsány miniszterelnöksége előtt az uniós pénzekért felelős Nemzeti Fejlesztési Hivatal egyik elnökhelyettese volt, de onnan távozott 2004 őszén, mikor férje elfoglalta a kormányfői posztot.