Feloszlatták a Fidesz egri szervezetét

Vágólapra másolva!
A szövetség alapszabályának sorozatos megsértése miatt feloszlatta a Fidesz országos választmánya a párt egri szervezetét. A Heves megyei Fidesz elnöke szerint ilyen alapszabálysértés volt például, hogy a helyi elnökség ki akarta zárni a csoport nagy részét késedelmes tagdíjfizetés miatt.
Vágólapra másolva!

A Fidesz országos választmányának elnöksége egyhangú döntéssel úgy határozott, hogy feloszlatja a szövetség egri szervezetét - közölte a párt Heves megyei szervezete egri választókerületének politikai munkatársa, Deé András csütörtökön. A választmány a Fidesz heves megyei szervezetének kezdeményezése után Deé szerint azért döntött így, mert a szervezet működése több alkalommal tartósan és súlyosan megsértette a szövetség alapszabályát - közölte Deé András.

Mivel a feloszlatott helyi szervezet tagjainak tagsági viszonya a feloszlatásról szóló döntés napján megszűnt, azok, akik továbbra is tagok szeretnének maradni, a feloszlatásról szóló értesítést követő 15 napon belül az illetékes választókerületi tanácsnál új tagfelvételi kérelmet nyújthatnak be. Balázs József, a Fidesz Heves megyei szervezetének elnöke elmondta: azt kérték a választmánytól, hogy hozzanak intézkedéseket az egri szervezet alapszabályt sértő döntéseinek megváltoztatása érdekében. Szerintük ilyen döntés volt, hogy a helyi elnökség ki akarta zárni a csoport nagy részét a tagdíjfizetés késedelme miatt. Szeleczki Jánost, az egri szervezet elnökét - aki egyben Eger alpolgármestere is - az MTI nem érte el.