Rászólt a miniszter a Margit hídon villogókra

Vágólapra másolva!
A rendészeti miniszter utasította a rendőrséget, hogy az állami vezetők autói és a rendőrök se használják a Margit hidat, csak akkor, ha nagyon muszáj. Az RTL Klub híradója több mint harminc szirénázó hivatali és rendőrautót vett fel, amint átrobog a hídon. Egy részük csak addig szirénázott, amíg áthajtott a túloldalra, utána már nem sietett.
Vágólapra másolva!

Rászólt az igazságügyi és rendészeti miniszter, Draskovics Tibor a rendőrségre, hogy autói ne használják indokolatlanul a felújítás alatt álló Margit hidat. Draskovics figyelmeztette Bencze József országos rendőrfőkapitányt: intézkedjen, hogy a hidat rendőrök és védett állami vezetők is csak akkor használják, amikor elengedhetetlen.

Kedden az RTL Klub híradója mutatott be felvételeket, amelyeken megkülönböztető jelzést használó autók hajtottak át a hídon. A szirénázó autók száma másfél óra alatt meghaladta a harmincat. Az RTL Klub szerint előfordult, hogy az autó a hídra érve bekapcsolta, majd a túloldalon lekapcsolta a szirénát. Az autók között rendőrt, mentőt, politikust és diplomatát szállító kocsik is voltak. (Az RTL Klub erről szóló videóit itt és itt nézheti meg.)

A hídfelújítás alatti forgalmi rendről a Fővárosi Önkormányzat döntött, e szerint csak a BKV járművei, a munkagépek és a megkülönböztető jelzést használó autók hajthatnak át a hídon. Azonban utóbbiak is csak a legsürgősebb esetekben, és akkor is legfeljebb 10 kilométer per órás sebességgel.

Az ügyben a Hírszerzőnek nyilatkozó kormányszóvivő szerint már a kormányfő is rászólt a miniszterekre és az állami vezetőkre: levélben kérte tőlük - még a hídfelújítás kezdetén -, hogy csak indokolt esetben használják a megkülönböztető jelzést. Szollár Domokos szerint nem helyes, ha valaki visszaél a szirénával.