Nem győzte meg Lang Györgyit a vakcinás ÁNTSZ-levél

Vágólapra másolva!
Nem változtatta meg az ÁNTSZ által közzétett nyílt levél Lang Györgyi énekesnő véleményét a H1N1-vakcináról, amelyet továbbra sem akar beadatni magának. A levélben arról győzködték Langot, hogy mindenképpen oltassa be magát H1N1 ellen, mert túlsúlya és autoimmun betegsége komoly kockázati tényezőt jelentenek számára.
Vágólapra másolva!

"Semmit sem változtatott a véleményemen" az ÁNTSZ nyílt levele - mondta az [origo]-nak Lang Györgyi énekesnő hétfőn. A tisztiorvosi szolgálat a Pa-Dö-Dő zenekar tagjának címezve vasárnap tett közzé egy levelet, melyet az Országos Gyermek-egészségügyi Intézet főigazgatója írt. Mészner Zsófia arról győzködi a levélben az énekesnőt, hogy mindenképpen oltassa be magát H1N1 ellen, mert túlsúlya és autoimmun betegsége komoly kockázati tényezőt jelentenek számára.

"Magánügynek tekintem, hogy ki oltatja be magát" - reagált Lang Györgyi az [origo]-nak. Kérdésünkre nevetve elmondta, hogy "nagyon megtisztelve" érzi magát, hogy az ÁNTSZ gondol rá. Azonban nem érti, miért épp a Gyermek-egészségügyi Intézet vezetője írt neki levelet, holott "már nem vagyok abban a korban" - tette hozzá.

A Bors még szombati számában írta meg, hogy Lang Györgyi háziorvosa tanácsára nem oltatja be magát. "Akinek autoimmun betegsége van, annak nem javallott az influenza elleni oltás beadása" - mondta a lapnak Tisztai László háziorvos. Szerinte a járvány kitörése után Lang Györgyinek önként karanténba kellene vonulnia, így óvhatná meg egészségét.

Az egészségügyi hatóságok hetek óta győzködik a lakosságot az oltás hasznosságáról, és igyekeznek eloszlatni az alaptalan félelmeket. Székely Tamás egészségügyi miniszter a múlt héten közölte, hogy egyelőre csak a lakosság hat százaléka oltatta be magát, pedig a járvány elkerülése érdekében 60 százalék lenne az optimális arány (erről részletek ebben a cikkünkben).