Mégis maradna a Sláger Rádió tulajdonosa

Vágólapra másolva!
Bár a múlt héten még a kivonulásról adott ki közleményt, vasárnap a Sláger Rádió tulajdonosa azt közölte, maradni akar Magyarországon. Az Emmis szerint azon dolgoznak, hogy minél előbb ismét fogni lehessen a rádiót, amelynek músorszolgáltatási jogosultsága november 17-én járt le, frekvenciáját pedig egy másik adóak adta az ORTT.
Vágólapra másolva!

A korábbi hírekkel ellentétben mégsem vonulnak ki Magyarországról a Sláger Rádió részvényesei. az Emmis és partnerei azon dolgoznak, hogy ismét fogható legyen a magyar éterben az adó - közölte a társaság az MTI-vel. "Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy népes és hűséges hallgatóságunk minél előbb visszakapja a Sláger Rádiót" - idézi közleményük Barbara Brillt, az Emmis International budapesti alelnökét.

A közlemény szerint az Emmis és partnerei örömmel fogadták és üdvözlik a kilenc nagykövet lépését, hogy nyílt levélben fejezték ki aggodalmukat az átláthatóság hiányával kapcsolatban Magyarországon. A kormányfő több megnyilatkozása, valamint az, hogy az ORTT elnöke a Legfőbb Ügyészséghez fordult az ügyben, "egyaránt tükrözi az országos frekvenciák odaítélése körül kialakult helyzet komolyságát" - írja a cég, amely szerint "nem más forog kockán, mint a szabad és független média megőrzése Magyarországon."

Az ORTT október 28-án döntött az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a két országos kereskedelmi jogosultság sorsáról; a Sláger által használt frekvenciát az FM1 Konzorcium nyerte el a következő hét évre. A Sláger és a Danubius Rádió is interneten folytatja működését. Az Emmis Corporation múlt pénteken még azt jelentette be közleményben, hogy "jelenleg nem kívánja folytatni az analóg műsorszolgáltatást Magyarországon".