Tesztelik az első bezöldült McDonald's-ot Budapesten

Vágólapra másolva!
Megújuló energiaforrásokat tesztelnek az első bezöldült McDonald's étteremben Budapesten. A cég szerint nemcsak a piros tábla színe váltott zöldre, hanem belül is környezettudatosak lettek.
Vágólapra másolva!

Bezöldült egy McDonald's étterem Magyarországon: a budapesti Üllői úti étteremben a szokásos piros helyett sötétzöld háttéren jelenik meg az étterem sárga íves logója. A cég ezzel környezettudatosságát, "a természetesség felé való elmozdulást" szeretné jelezni.

A megújuló energiaforrások közvetlen felhasználását tesztelik az első magyarországi zöld McDonald's-ban. Az étteremben napelemekkel működtetett reklámvilágítást, vízmentes piszoárokat és víztakarékos csaptelepeket alakítottak állítottak fel, a kültéri világító reklámokba LED-eket telepítettek és további megoldásokkal csökkentették az energiafelhasználást. A cég közleménye szerint a beruházás 160 millió forintba került.

Az energiatakarékos gépészeti megoldások mellett a McDonald's kívül-belül természetes hatást keltő anyagokat használt, az épületet zöld és natúr színárnyalatokra festették át.

A McDonald's éttermek bezöldüléséről szóló első hír november végén jelent meg, akkor a cég németországi leányvállalata jelentette be, hogy zöldre cserélik az éttermek tábláinak háttérszínét.