Farkas Károly szerint ártatlan olimpiai bajnok bátyja

Vágólapra másolva!
Ártatlannak nevezte bátyját, Farkas Péter olimpiai bajnok birkózót öccse. Farkas Károly ezt a Fővárosi Bíróság tárgyalásán jelentette ki az utolsó szó jogán. A Farkas-fivérek segítője, a per elsőrendű vádlottja azt mondta, hogy nagyon súlyosnak tartja a 6 évi fegyházbüntetést, amit első fokon kapott.
Vágólapra másolva!

Ártatlan Farkas Péter, Barcelona olimpiai bajnok birkózó, aki ismeretlen helyen bujkál, állítja öccse, Károly. Ő ezt csütörtökön reggel a Fővárosi Bíróság tárgyalásán jelentette ki az utolsó szó jogán.

Farkas Péter olimpiai bajnok testvérét és egy segítőjét 2004 őszén fogták el, majd nem sokkal később magát a sportolót is őrizetbe vették, mert XVII. kerületi házukban vadkender-ültetvényt találtak a rendőrök. Megismételt bírósági eljárás után a Pesti Központi Kerületi Bíróság 2008. november 3-án Farkas Pétert 5 évi fegyházra, öccsét, Károlyt 7 évi fegyházra, segítőjüket pedig 6 évre ítélte kábítószerrel való visszaélés miatt.

A PKKB ítéletének szóbeli indoklása szünetében először Farkas Károly, majd Farkas Péter is elment. Károlyt hamarosan elfogták Vecsésen, de az olimpikont azóta sem találják. Az ügyben a védők Bárándy Péter volt igazságügy miniszter, Pelle Andrea, a Kaiser-ügyből is ismert Parti Ágnes és Zamecsnik Péter munkatársa, Nemes László.

A Farkas-fivérek segítője, a per elsőrendű vádlottja azt mondta az utolsó szó jogán, hogy nagyon súlyosnak tartja a 6 évi fegyházbüntetést, amit első fokon kapott. A kéz- és lábbilincsben hozott, kommandósok által kísért Farkas Károly viszont egyetlen szót sem szólt a saját védelmében, csupán azt mondta, "kérem, mentse fel a bíróság a bátyámat, mert nem vett részt a bűncselekményben semmilyen módon".

A másodfokú ítéletet várhatóan délelőtt fél 11-kor hirdeti ki Házi Lajos büntetőtanácsa.