Vágólapra másolva!
Tornabarakony és Tornaszentandrás nem közelíthető meg személyautóval a Bódva áradása miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.
Vágólapra másolva!

Tornabarakony és Tornaszentandrás nem közelíthető meg személyautóval a Bódva áradása miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - közölte vasárnap az MTI-vel a Magyar Közút Kht.

A cég ügyeletese, Német László közölte: a Tornaszentandrás és Tornabarakony személygépkocsival nem megközelíthető, de a helyiek azt mondják, hogy alsóbb rendű utakon tudnak közlekedni. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az úton 10 centiméter mély és körülbelül 100 méter hosszú a vízátfolyás. Bódva áradása miatt vasárnap délután lezárták a a Komjáti-Bódvalenke közötti út egy részét is, Bódvalenke megközelíthető Hídvégardó irányából.

A Sajó áradása is vízátfolyást okozott, így továbbra sem járható a Sajóivánkát Sajókazával összekötő út első egy kilométernyi szakasza, ott a Kazincbarcika-Múcsony útvonalon lehet kerülőt tenni. Ugyancsak lezárták a 26-os főút felől a Sajóvelezdre vezető összekötő utat, a település csak Királd vagy Borsodbóta felől közelíthető meg, és nem lehet közlekedni a Putnok-Borsodbóta összekötő úton sem, ott pedig az Ózd-Királd útvonalon lehet kerülni. A medréből szombaton kilépő Ipoly is gondokat okoz: Ipolytarnócnál nyolc házat veszélyeztet a víz.

Az áradások miatt harmadfokú a készültséget rendeltek el a Sajón, másodfokú a riasztás van érvényben a Tarnán, a Tisza három szakaszán pedig elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el.