20 kilométert ment forgalommal szembe az M5-ösön karambolozó Lada

Vágólapra másolva!
Egy a forgalommal szembe haladó autó okozott súlyos balesetet az M5-ös autópályán vasárnap délelőtt. A kocsi idős vezetője legalább 20 kilométert tett meg a sztráda rossz oldalán, mígnem frontálisan ütközött egy kamionnal, és életét vesztette.
Vágólapra másolva!

A helyszínen meghalt annak az autónak a vezetője, aki frontálisan üközött egy kamionnal az M5-ös autópályán Kecskemét mellett - közölte a rendőrség. A sofőr a forgalommal szemben haladt a sztrádán, amikor a baleset bekövetkezett; a rendőrség több sérültről egyelőre nem tud.

A kocsi egy személygépkocsikat szállító bolgár teherautóval ütközött - mondta az [origo]-nak Rákosi Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője. A kamion a karambol után egy román teherautóval is összekoccant, majd keresztbe fordult az autópályán. A trélerbe hátulról egy magyar BMW is beleszaladt, és még 3-4 autó összekoccant.

Forrás: MTI

Rákosi szerint a forgalommal szembe menő Ladát egy idős, 84 éves férfi vezette, és a hatóságok már Lajosmizsénél észlelték. Ez azt jelenti, hogy legalább 20 kilométert vezetett a pálya rossz oldalán, a 65-ös kilométertáblától a 87-esig. "Sajnos mindez nagyon rövid idő alatt történt, és nem sikerült időben intézkedni, hogy kihozzuk onnan" - mondta a sajtóügyeletes.

A baleset miatt az út Budapest felé haladó sávját a 86-os kilométernél vasárnap délelőtt teljesen lezárták, a forgalmat az 5-ös főútra terelik. Rákosi szerint a lezárás több órán át eltarthat, de a párhuzamos terelőút miatt komoly fennakadást nem okoz.