Késnek a pécsi és a győri vonatok

Vágólapra másolva!
Budapest és Hegyeshalom között gázolás, Budapest és Pécs között fakidőlés miatt késnek a vonatok.
Vágólapra másolva!

Gázolt a Győrből Budapestre tartó személyvonat Győrszentiván és Nagyszentjános között szombat délután; a baleset miatt késnek a vonatok Budapest és Hegyeshalom között - közölte a MÁV sajtóügyeletese.

Peiper Károly közleménye szerint a háromnegyed öt előtt néhány perccel történt baleset miatt a szerelvény a helyszínen vesztegel, ugyanazon a vágányon szünetel a forgalom is.

A rendőrségi helyszínelés végéig, várhatóan 18 óra 30 percig a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonal érintett szakaszán közlekedő személyszállító vonatok - a biztonsági előírások betartásával - egy vágányon közlekedhetnek. Körülbelül 20 perces késések kialakulhatnak főként Győr és Komárom között - ismerteti a közlemény.

Egy felsővezetékre dőlt fa akadályozza a vonatok közlekedését a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vasútvonal egy szakaszán, Bicsérd és Mecsekalja-Cserkút között - közölte a Mávinform szombaton. A kidőlt fát szombat délután fél háromkor észlelték, amikor a Budapestről Pécsre tartó Tettye InterCity vonat arra haladt. A kidőlt fa miatt a vonat nem tudott továbbhaladni.

A tűzoltóság megkezdte a fa eltávolítását, az akadály miatt jelentős, 30-60 perces késésekre kell számítaniuk az erre utazóknak. A MÁV szerint a pályát a késő délutáni órákra tudják forgalomképes állapotba hozni.