Forsense: Legfeljebb 7 százalékot kaphat az MDF

Vágólapra másolva!
Az MDF támogatottsága az összes megkérdezett körében 2-3 százalék - derül ki i a Forsense februári közvélemény-kutatásából. A felmérés szerint 7 százalék az az eredmény, amelyet az MDF, illetve a vele szövetségben induló SZDSZ elérhet a tavaszi parlamenti választásokon.
Vágólapra másolva!

Az MDF-et az összes megkérdezett 7 százaléka érzi közel magához - az SZDSZ-t pedig mindössze 3 százalék -, ez lehet tehát a párt számára a maximálisan elérhető támogatottság a választásokon - derül ki a Forsense februári, ezer ember megkérdezésével készült közvélemény-kutatásából.

Ugyanakkor az MDF elutasítottsága is nagy, a megkérdezettek 54 százaléka érzi jelenleg távolinak magától a pártot. Az SZDSZ esetében ez 65 százalék. A Forsense februári mérése szerint az MDF szavazótábora az összes megkérdezett között 2 és 3 százalék között mozog. A vele együttműködő SZDSZ pedig nem éri el az egy százalékot sem az összes választópolgár körében.

A Forsense szerint az MDF politikusainak ismertsége sem magas. A korábban egyik legnépszerűbb politikus, Dávid Ibolya pártelnök a középmezőny végére süllyedt. Az ismertséget és a népszerűségét tekintve csak a párt listavezetője és miniszterelnök-jelöltje, Bokros Lajos emelkedik ki közülük.

Bokros Orbán Viktor, Fidesz-elnök után a második leggyakrabban említett személy a miniszterelnöki alkalmasság alapján. A válaszolók 16 százaléka nevezte meg őt elsőre, és még a második legalkalmasabb jelölt pozíciójában is többen említik - 14 százalék -, mint Mesterházy Attilát, az MSZP kormányfő-jelöltjét, aki csak 9 százalékot kapott.

Az MDF által életre hívott választási szövetségről, a Demokratikus Centrumról a kérdezettek 28 százaléka hallott. A Demokratikus Centrum az MSZP szavazói között a legismertebb, 44 százalék.