Több órán át vizsgálták a lövöldözés előkészületével gyanúsított diákot

Vágólapra másolva!
Jövő héten elkészülhet a pszichológiai szakvélemény arról a jogász hallgatóról, aki a rendőrség szerint lövöldözésre készült. S. Ábel már túl van a szakértői vizsgálatokon, a rendőrség pedig több barátját és tanárát is kikérdezte. Ügyvédje szerint semmit nem bizonyít, hogy könyvet is írt egy iskolai vérengzésről, és a kéziratot több kiadónak elküldte.
Vágólapra másolva!

Több órán át vizsgálta a kirendelt pszichológus és pszichiáter szakértő a rendőrség szerint tömeges mészárlást tervező budapesti egyetemistát, S. Ábelt - mondta pénteken az [origo]-nak Somfainé Vajda Ágnes, a fiatalember ügyvédje. A vizsgálatokat múlt pénteken és hétfőn végezték el, felvették a részletes kórelőzményt, és különféle pszichológiai teszteket is készítettek - közölte az ügyvéd, aki hozzátette, "sok minden függ" a vizsgálat eredményétől.

A szakértői véleményeket jövő hét elejéig, március 1-ig kell elkészíteni. Közben a rendőrség, az ügyvéd információi szerint folytatta a tanúk meghallgatását, beszéltek a fiú barátaival és korábbi tanáraival is.

Az ELTE jogi karán tanuló S. Ábelt több emberen elkövetett emberölés előkészületével gyanúsítják, mert a rendőrség szerint azt tervezte, hogy egy fővárosi bevásárlóközpontban vagy saját egyetemén 22 embert meg fog ölni. A fiatalember sportlövő klubba járt, így volt egy 9 milliméteres Parabellum típusú fegyvere.

Internetes blogot is vezetett, ahol többek között verseket közölt. Somfainé Vajda Ágnes pénteken megerősítette azokat a sajtóban megjelent értesüléseket, hogy a fiú könyvet írt egy iskolai mészárlásról, amelyet több kiadónak elküldött. Mint mondta, ez egy fiktív történetről szóló regény, amely nem bizonyít semmi, hiszen mások is írtak már hasonló témájú műveket.