Vágólapra másolva!
Saját céget hozott létre a városi kórház működtetésére az önkormányzat, a cég készen áll az intézmény átvételére - közölte Császár László polgármester. A kórházat jelenleg üzemeltető cég több százmilliós fejlesztések árának megtérítését is kéri az önkormányzattól, de a polgármester szerint nem fizetnek.
Vágólapra másolva!

Kész átvenni Tapolca város a helyi kórház működtetését, miután a kórházat működtető cég képtelen tovább finanszírozni az intézményt. Császár László polgármester kijelentette, nem szűnik meg a kórházi ellátás Tapolcán, és a dolgozók sem kerülnek utcára.

A város 100 millió forintot különített el a kórház működtetésére, létrehoztak egy 100 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő kft.-t is, amely bármelyik pillanatban kész átvenni a városi kórház működtetését - mondta Császár. Erről már a kórház 250 dolgozóját is tájékoztatták, akik többsége már alá is írta az átlépési nyilatkozatot.

A város tulajdonában lévő kórház működtetését három évvel ezelőtt a Medisyst Kft. vette át a szerződés szerint 30 évre. A kft. novemberben jelezte az önkormányzatnak, hogy a rossz gazdasági helyzetben képtelen fenntartani az intézményt, és márciusban átadja az intézményt a városnak. Három év alatt a cég több fejlesztést hajtott végre az intézményben több százmillió forint értékben. A Medisyst most ennek visszafizetését kéri az önkormányzattól, de a polgármester csütörtökön jelezte, hogy a város a pénzt nem tudja és nem is akarja kifizetni.

A Független Hírügynökség szerette volna megtudni a kórházat működtető cég vezetőjétől, hogy akkor is átadják-e az intézmény működtetését az önkormányzatnak, ha az nem vállalja az általuk kért több százmillió forint visszafizetését, az igazgatót azonban többszöri próbálkozásra sem sikerült elérniük.