Az LMP-s listavezetővel is vitázna Bokros

Vágólapra másolva!
Miután a Jobbik, a Fidesz és az MSZP miniszterelnök-jelöltje sem állt ki vele vitára, Schiffer Andrásnak, az LMP listavezetőjének ajánl nyilvános vitát Bokros Lajos, az MDF kormányfőjelöltje. A párt kampányfőnöke nyílt levelet köldött LMP-s kollégájának, amelyben gratulál a kopogtatócédula-gyűjtés sikeréhez, és azt írja: szerinte nagy szükség lenne a parlamentben az LMP-re is. Az LMP szerint Bokrosnak előbb bocsánatot kell kérnie, amiért "lekommunistázta" őket.
Vágólapra másolva!

"Folytassa le az LMP és az MDF azt a választási vitát, amellyel tartozunk a választóknak!" - írta Karácsony Gergelynek, az LMP kampányfőnökének címzett nyílt levelében Somogyi Zoltán, az MDF kampányfőnöke. Somogyi a levéllel Bokros Lajos, az MDF kormányfőjelöltje nevében nyilvános vitára hívta ki az LMP listavezetőjét, Schiffer Andrást.

"Tegyük lehetővé a 2010-es választási kampány értelmes vitáját akkor is, ha a többi párt egyelőre ettől elzárkózik vagy csupán taktikai okokból veti ezt fel" - utalt Somogyi arra, hogy Bokros korában hiába hívta vitára Vona Gábor Jobbik-elnököt, Orbán Viktort, a Fidesz elnökét és Mesterházy Attilát, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét is, Mesterházy pedig hiába akar vitázni Orbánnal. "Szükség lenne végre minőségi vitákra, Bokros Lajos és az MDF pedig mindent meg is kíván tenni ennek érdekében" - írta Somogyi.

"A legkomolyabban gondolom, hogy szükség van az LMP-re a következő Országgyűlésben, és jót tesz Magyarországnak, ha ti is ott lesztek" - írta Somogyi, aki gratulált Karácsonynak az LMP sikeres ajánlószelvény-gyűjtéséhez (a kopogtatócédulákat péntek délután 4-ig lehet leadni, a jelöltállításról itt olvashat részletesen). Somogyi szerint az MDF számára is hasznos volt az utolsó napok hajrájában, hogy folyamatos versenyben állt az LMP-vel.

Az LMP közleményben utasította vissza a kihívást, mert szerintü Bokros pénteken reggel egy tévéműsorban "nemes egyszerűséggel lekommunistázta" őket. "Aki ilyen szavakkal dobálózik, azzal nehéz értelmes párbeszédet folytatni" - írták az LMP közleményében, amelyben felszólították Bokrost, hogy kérjen nyilvánosan bocsánatot az LMP tagságától és támogatóitól. "Az LMP csak azt követően válasz a vitára való felhívásra" - írta az LMP.