Navracsics: Az MSZP-nek tudnia kellett Hagyó ügyeiről

Vágólapra másolva!
"Az MSZP a korrupció szinonimájává vált, a korrupció pedig a demokrácia lényegét támadja meg" - mondta Navracsics Tibor vasárnapi tájékoztatóján. A fideszes politikus szerint az MSZP elnökségének tudnia kellett arról, hogy "a Hagyóhoz köthető korrupciós ügyek következtében több százmillió forint vándorolt a korrupt MSZP-s politikusok zsebébe".
Vágólapra másolva!

A Hagyó Miklós nevéhez köthető korrupciós ügyek egy újfajta pénzbeszedő mechanizmust képviselnek, aminek következtében több százmillió forint vándorolt a korrupt MSZP-s politikusok zsebébe. Erről nehezen elképzelhető, hogy nem tudott a párt elnöksége. Éppen ezért a Fidesz felszólítja az MSZP elnökségét, hogy adja vissza mandátumát a kongresszusnak, ezzel is jelezve, hogy nem értenek egyet a kormánypárt korrupt időszakával - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője vasárnapi tájékoztatóján, Budapesten.

Navracsics Tibor azt mondta, hogy a Hagyó-féle pénzbeszedő gépezet túlmutat például Zuschlag és Horváth Klára ügyén. Kizártnak tartja, hogy ekkora pénzek eltűntetéséről ne tudott volna az MSZP vezetése. A frakcióvezető úgy fogalmazott: " az MSZP elnöksége eltűri, támogatja, szemet huny, sőt adott esetben cinkosa is Hagyó Miklósnak és más korrupt szocialista politikusok tevékenységének." Ezt bizonyítja az is, hogy bár Hagyót eltávolították a fővárosi tisztségeiből, a parlamenti mandátumát nem vették el tőle, így a mentelmi jogát időlegesen meghagyták - tette hozzá.

A Fidesz frakcióvezetője szerint, "mára az MSZP a korrupció szinonimájává vált". A korrupció pedig a demokrácia lényegét támadja meg. A szocialista párt elnökségének meg kell szabadulnia a vádaktól, a gyanús ügyektől és a korrupt politikusoktól, de ezt csak úgy érhetik el, ha minden elnökségi tag visszaadja mandátumát, majd újra megkéri azt a kongresszustól, ezzel is jelezve, hogy nem értenek egyet a kormánypárt korrupt időszakával - fogalmazott Navracsics Tibor.