Súlyrekorder harcsát fogott egy férfi Kaposvár mellett

Vágólapra másolva!
Az eddigi rekordernél egy kilóval nehezebb, 113 kilogrammos harcsát fogott ki egy horgász a töröcskei tóból. A rekordot hitelesítették, a helyi horgászegylet vezetője szerint még nem döntötték el, hogy a halat elosztják egymás között vagy felajánlják egy étteremnek.
Vágólapra másolva!

Országos rekordot döntött egy 230 centiméter hosszú, 113 kilogrammos harcsa kifogásával egy kaposvári horgász, aki a somogyi megyeszékhely szomszédságában lévő töröcskei tóból emelte ki az eddigi rekordernél egy kilogrammal nagyobb példányt. Ilyen fogás minden horgász életében csak egyszer akad - mondta Hauser Miklós, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület titkára az MTI-nek kedden.

Egyesületük tagja, Kovács Gábor már év eleje óta "vadászott" a hatalmas halra. Hétfő este végül sikerült megakasztania és hosszas fárasztás után fél tízkor partra vetnie a zsákmányt. Hauser szerint tudták, hogy a tóban van egy ilyen hatalmas példány, sokan szerették is volna kifogni. "Azért vannak még a tóban bőven hasonlóan szép példányok, emiatt nem kell aggódniuk a sporttársaknak" - mondta Hauser, aki szerint kedd reggel hitelesítették a súlyrekordot.

A nagy fogást videofelvételekkel, fotókkal is dokumentálták, és elküldték a Magyar Országos Horgász Szövetségnek, amely tőlük értesült arról, hogy új országos rekordot állítottak fel. "Nagy öröm és büszkeség ez, nemcsak a fiatalembernek és az élményben osztozó barátjának, aki vele volt hétfő este, hanem az egyesületünk több mint 1200 tagtársának is" - mondta Hauser Miklós. Arra a kérdésre, hogy mi lesz a sorsa a rendkívüli méretű harcsának, azt válaszolta: még nem döntötték el, hogy elosztják egymás között vagy felajánlják egy étteremnek.