Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Vallott a vállalkozó, hogy miért fizetett csúszópénzt Wiesztnek

Vágólapra másolva!
Nem látott más lehetőséget az üzlet megvételére az a vállalkozó, aki a csütörtökön nyilvánosságra került rejtett kamerás felvétel szerint 2,2 millió forint csúszópénzt adott Wieszt János szocialista önkormányzati képviselőnek - mondta a vállalkozó RTL Híradójának pénteken. A férfi szerint zsarolták is, és 7 millió forinttal nőtt az általa megvett ingatlan ára a kezdeti vonakodása miatt.
Vágólapra másolva!

Megzsarolták, ezért kellett pénzt átadnia Wieszt János szocialista politikusnak - ezt mondta az RTL Híradónak pénteken adott interjújában az a vállalkozó, aki a csütörtökön nyilvánosságra került rejtett kamerás felvételt készítette az esetről. A vállalkozó, aki nem akarta, hogy felismerjék, arról számolt be, hogy még 2007 decemberében készítette a videót a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara irodájában, ahová Wieszt János hívta meg.

A vállalkozó bevallása szerint megpróbált megvenni egy ingatlant, beadta a hivatalos papírokat, majd megkeresték, hogy csak akkor jön létre az adásvétel, ha kifizeti a 10 százalékát. Az ingatlan egy Bartók Béla úti üzlet volt. 2007-ben az önkormányzat felmondta a bérleti szerződést, a férfi ezért arra gondolt, megveszi. Nem számított arra, hogy csúszópénzt kérnek tőle. A vásárlás feltételül szabott összege egyre nagyobb lett.

A férfi kifejtette, hogy közölték a vételárat, és annak a tíz százalékát, ami másfél millió forint volt. Egy hónap múlva kapott egy telefont, hogy nem 15, hanem 22 millió forint a vételár, és nem másfél, hanem 2,2 milliót kell fizetnie. Arra a kérdésre, hogy miért hagyta a zsarolást és miért nem várta meg a hivatalos utat, azt válaszolta: egyértelműen közölték vele, ha nem fizet, akkor nem jön létre az adásvételi szerződés.

Az érintett politikust pénteken az RTL Híradó nem érte el. A kerület szocialista polgármestere viszont közleményt adott ki. Molnár Gyula arra kérte a képviselőt, függessze fel a tagságát a vagyongazdálkodási bizottságban, aminek egyébként elnöke.

A Fidesz szerint ez kevés. Kupper András, a párt kerületi frakcióvezetője azt mondta, hogy a következő időben ki fognak vizsgálni valamennyi ingatlaneladással kapcsolatos ügyletet. Felszólítják Molnár Gyulát, hogy minden ingatlaneladással és bérbeadással kapcsolatos ügyletet állítson le, és amennyiben ezt nem teszi meg, vizsgálóbizottságot fognak felállítani.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez