Elfogták egy idősekre utazó rablópáros egyik tagját

Vágólapra másolva!
Elfogtak egy nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy párjával együtt idős embereket rabolt ki. A házkutatás során milliós nagyságrendben találtak valószínűleg elrabolt értékeket, valamint egy adatbázist, ami alapján dolgozhattak. Az elfogott nő társa ellen elfogatóparancsot adtak ki.
Vágólapra másolva!

Elfogták egy elsősorban idősek kirablására szakosodott bűnözőpáros női tagját, a bűntársa ellen pedig országos elfogatóparancsot adtak ki - közölte Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője szerdán. A nőt a III. kerületben sikerült elfogni, ő jelenleg előzetes letartóztatásban van.

Az elkövetőknél tartott házkutatás során az elrabolt értékek mellett összesen 367 ember felírt adatait találták meg, Heves, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém, Zala és Pest megyéből. A bűncselekményeket rendszerint özvegyek ellen követték el. A rendőrség azt feltételezi, hogy a neveket a telefonkönyvből gyűjtötték össze.

Feró Attila, a BRFK Észak-budai Bűnügyi Régiójának a vezetője azt mondta: a házkutatás során megtalált tárgyak értékét pontosan még nem lehet tudni, de milliós nagyságrendről van szó. Hozzátette, hogy az idős korosztály nem igazán tartja bankban a pénzét, ezért különböző csoportok az ő kirablásukra szakosodnak, és általában valamely szolgáltató cég dolgozóinak adják ki magukat, így jutnak be lakásokba.