Kettős életet élő fegyverest leplezett le a tatabányai rendőrség

Vágólapra másolva!
Egy kiskorú veszélyeztetése miatt indult eljárás során bukott le egy kettős életet élő debreceni férfi, akiről kiderült, hogy körözés alatt állt, és elfogásakor csőre töltött fegyvert találtak nála. A férfi álnéven mutatkozott be tatabányai barátnőjének, és titkos ügynöknek adta ki magát. Azzal hívta fel magára a rendőrség figyelmét, hogy egy nap gépfegyvert és gránátot adott barátnője lányának a kezébe.
Vágólapra másolva!

A rendőrség honlapján közzétett csütörtöki közlemény szerint gyanakvás nélkül élte mindennapjait az a tatabányai nő két gyerekével, aki fél éve költözött össze a barátjával, aki kommandósnak, titkos ügynöknek adta ki magát, ami a rendőrség szerint "feltehetően imponált az asszonynak". A rendőrség az után figyelt fel a férfira, hogy az egy nap gépfegyvert és gránátot nyomott a család nagyobbik lányának a kezébe, mondván, ilyet még úgysem látott.

A lány megijedte, elmesélte ezt az édesapjának, ő pedig a rendőrséghez fordult, mert a gyerek nem tudta megmondani, hogy éles fegyvert tartott-e a kezében, vagy mindez csak játék volt. Mikor az apa jelzésére a nyomozók keresni kezdték a férfit, kiderült, hogy azon a néven, amelyen a család a férfit megismerte, nincs senki az országos népesség-nyilvántartóban, ilyen nevű férfi az adatok szerint nem létezett.

A közlemény szerint a nyomozók először két verziót állítottak fel: vagy egy olyan, furcsa emberről van szó, akinek csak játékfegyverei vannak, vagy valóban éles fegyvert fogott a lány, és egy veszélyes bűnözővel van dolguk. A rendőrök figyelmeztették a családot, és megpróbálták kideríteni, valójában ki ez az ember. A lány segített, elmondta, hogy egyszer jártak nála Debrecenben, és felismerné azt a házat, ahol a férfi lakik. A lány el is vezette a nyomozókat a férfi debreceni lakásához. Ott egy G. Zsolt nevű férfi lakott, akit már keresett a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság. Korábban öt év szabadságvesztést kapott, feltételesen szabadlábra helyezték, ám a férfi súlyosan megszegte a pártfogói felügyelet szabályait, ezért a bíróság visszavonta korábbi ítéletét, és az elengedett börtönbüntetés letöltését rendelte el.

A nyomozók ezután visszamentek Tatabányára, és 24 órás megfigyelés alá helyezték a családot. A nagyszülők házát is ellenőrizték, ahol kisvártatva felbukkant a férfi és élettársa, csomagokkal megrakodva léptek ki a házból, hogy pihenni menjenek - áll a rendőrségi közleményben. A rendőrök igazoltatták a párt, de a férfi továbbra is álnéven mutatkozott be, és csak többszöri felszólítást követően fedte fel kilétét. A csomagok átvizsgálása során az egyik bőröndben, a ruhák tetején egy 22-es hangtompítós fegyver volt kibiztosított, csőre töltött állapotban, lövésre készen. A rendőrség szerint a férfit hiába faggatták a nyomozók, nem beszél, és a lány által látott gépfegyver és gránát sem került elő.