Augusztus 20-ig kártalanítanák a tűzijáték-tragédia áldozatait

Vágólapra másolva!
Kedden kezd tárgyalásokat a kormány a 2006. augusztus 20-i, öt ember halálát okozó vihar áldozataival a kártalanításról. A kormány idén augusztus 20-ig akarja rendezni az ügyet, amely 300 millió forintba kerülhet.
Vágólapra másolva!

Kedden megkezdi a tárgyalásokat a kormány a 2006. augusztus 20-i tűzijáték-tragédia áldozataival, és ezzel a kártalanítás is elkezdődik - közölte Gulyás Gergely fideszes országgyűlési képviselő budapesti sajtótájékoztatóján. Gulyás szerint bíznak abban, hogy a kártérítési követelések teljes kifizetése augusztus 20-ig megtörténik. Ehhez 300 millió forintra lesz szükség.

Az emlékezetes vihar 5 halálos áldozatot követelt. A tűzijáték estéjén hirtelen jött ítéletidőben körülbelül másfél millió ember igyekezett menekülni a rakpartokról. A menekülők között körülbelül ötszázan megsebesültek, öten pedig életüket vesztették. Ketten vízbe fulladtak azok közül, akik a Dunán voltak a vihar kitörésének idején, két emberre kidőlt fa borított rá egy emelvényt, az ötödik áldozat pedig szívrohamot kapott menekülés közben.